+ 381 65 8266 491         office@eurokonzalting.rs           hr
Turizam

Turizam

Turizam je djelatnost koja se u posljednjih tridesetak godina u Republici Hrvatskoj progresivno razvija. Pogodnosti za razvoj turizma ogledaju se između ostalog u pogodnom geografskom položaju, blagoj mediteranskoj klimi, velikom broju sunčanih dana, očuvanom prirodnom okolišu, raznovrsnoj kulturnoj baštini, bogatoj gastronomskoj ponudi i mnogim drugim turističkim posebnostima. Turizam u Republici Hrvatskoj nositelj je razvoja i jedna od važnijih gospodarskih grana.

Glavni razvojni cilj hrvatskog turizma ulazak je Hrvatske u vodećih 20 turistički najkonkurentnijih zemalja svijeta, a naša bi zemlja 2020. godine, prema definiranoj viziji, trebala biti globalno prepoznatljiva turistička destinacija, konkurentna i atraktivna za investicije, koja stvara radna mjesta i na održiv način upravlja razvojem na cjelokupnom prostoru te njeguje kulturu, a svojim gostima tijekom cijele godine pruža gostoljubivost, sigurnost i jedinstvenu raznovrsnost autentičnih sadržaja i doživljaja.

Za ostvarenje zacrtane razvojne vizije hrvatskom turizmu predstoji implementirati četiri strateška cilja: ostvariti nove investicije u iznosu od 7 milijardi eura, poboljšati strukturu i kvalitetu smještaja, otvoriti oko 30.000 novih radnih mjesta u turizmu i pratećim djelatnostima te povećati turističku potrošnju.

Upravo se putem bespovratnih sredstava iz EU fondova planiraju realizirati strateški ciljevi važni za razvoj hrvatskog turizma. Tako se putem strukturnih fondova između ostaloga planira ulagati u povećanje kvalitete i dodatne ponude hotela što bi dovelo do ostvarenja strateških ciljeva, a putem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj planirano je pospješiti razvoj ruralnog turizma financiranjem kuća za odmor i tako doprinijeti oživljavanju ruralnih prostora Republike Hrvatske.

Iskustvo tvrtke Eurokonzalting ogleda se u uspješno provedenim projektima iz područja turizma. Neki od provedenih projekata jesu:

  • Dizajn butik hotel „Rivalmare“ Novigrad - odobreno 7.120.000,00 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za izgradnju, povećanje kapaciteta i implementaciju novih sadržaja u hotelu;
  • Više od 50 odobrenih EU projekata na području ruralnog turizma od kojih su neki:
    • Apartmani Dizdar d.o.o. – odobreno 565.432,50 kuna bespovratnih sredstava iz IPARD-a, mjera 302 za izgradnju kuće za odmor;
    • Igor Sviben – odobreno i isplaćeno 568.635,00 kuna bespovratnih sredstava iz IPARD-a, mjera 302 za izgradnju kuće za odmor.

Cijena provođenja postupka izrade projekata u turizmu ovisi o veličini i karakteru projekta u različitim slučajevima.

Više informacija o provedbi postupka natječaja u turizmu može se dobiti upitom na e-mail ili ulaskom u bazu podataka tvrtke.  

Date

01 Travanj 2015

Categories

Tourism